Slain
Брой мнения : 291 Points : 511 Join date : 17.01.2011 Age : 29
| Заглавие: Dorian Gray Вто Яну 18, 2011 10:10 pm | |
| ## Режисьор : Оливър Паркър ## Сценарист : Тоби Файнли ## По романа на : Оскар Уайлд ## В ролите : Бен Чаплин, Колин Фирт, Рейчъл Хърд-Ууд, Емилиа Фокс, Бен Барнс, Ребека Хол ## Държава : Великобритания ## Година : 2009 ## Времетраене : 112 минути ## Резюме : Дориан Грей (Dorian Gray) е младеж, надарен с изключителна физическа красота, от която всички се възхищават. След като неговият приятел, художникът Базил Холуърд (Basil Hallward), му нарисува портрет, Дориан се възгордява от красотата си. Той си пожелава да остане завинаги млад, а портретът да старее вместо него. Желанието му се сбъдва и лицето на омагьосания портрет не само старее, но и разкрива всички пороци и грехове, на които героят става жертва. В лицето на лорд Хенри (Lord Henry) Оскар Уайлд представя умела карикатура на английската аристокрация от края на 19-ти век и осмива порядките и предразсъдъците на викторианското обществото. | |
|
xDnekobabyxD
Брой мнения : 198 Points : 214 Join date : 03.11.2010 Age : 28 Местожителство : Lugano, Switzerland
| Заглавие: Re: Dorian Gray Съб Яну 22, 2011 1:26 pm | |
| уникалния филм <3 доста по-различен е от книгата, но много ми хареса :3 | |
|
Eαrl Phαntømhive Admin.
Брой мнения : 1126 Points : 1272 Join date : 02.04.2010 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Dorian Gray Нед Фев 06, 2011 12:46 pm | |
| Много ми го хвалят тоя филм, но никога няма да започне да ми харесва, за мен си е бозичка. | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: Dorian Gray | |
| |
|