Анимето беше много добре. Наистина очаквах по-малко от него и доста ме учуди. Историята в началото беше леко объркваща, но после лесно хванах какво точно е станало, анимето може да бъде определено като много добро. Давам му цяла 9-ка от 10.
Цялата тази увлекателна, сложна и все така интересма история въртяща се около две приятелки и човешка душа, която не може да превъзмогне някой неща.
Цялото ловене на демони и увлечението по убиването колкото и главно толкова и странично, прикриващо истинският смисъл на анимето - а именно началото и залеза на едно силно приятелство между две момичета.
Но пък и тези 12 кратки епизода не позволиха да се доизградят останалите герой и оставя някой празни дупки.
Но пък това определено може да бъде просто на създаделите, тъй като цялото внимание накрая може да бъде съсредоточено в Kagura и Yomi. Динамика около тях, комедията, екшъна, връзка м/у дветр, която уж укрепваше с всеки изминал епизод и накрая просто се слива с нищото и остава само споменът. Цялото аниме е добър пример какво може да стане само от една, дори невинно изглеждаща, човешка грешка и колко крехка е връзката между двама души.
Единственото, което не ми хареса в арта беше когато демоните бяха "невидим" за обикновенните хора и самите чудовища на моменти въобще не ми харесваха. Въпреки това красивите черти на Yomi и Kagura бяха перфектни, а битките - много добре направени.
Вкарването на OP EN чак след започването на реалната пред-история ми направи впечатление, не е е като повечето други анимете, в които направо ти показват геройте и понякога някой връзки между тях или черти още преди самите герой да са навлязли в действие. Различната музика по време на различните видове битка също прави добро впечатление.
Приятно аниме, с хубав смисъл и поглед към човешкият живот и чувства, наситено с екшън и комедия. Определено се заслужава гледането.