Nipper Администратор
Брой мнения : 1623 Points : 2089 Join date : 28.12.2009 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Claymore Съб Яну 02, 2010 12:56 am | |
| Заглавие: Claymore Тип: Телевизионни серии Епизоди: 26 Година: 04.04.2007 до 26.09.2007 Категория: Action, Adventure, Angst, Demons, Dystopia, Fantasy, Shounen, Super Power, Swordplay, Violence Продуценти: avex group, Hakuhodo DY media partners, MADHOUSE, Nippon Television Network, VAP Резюме: През май 2001, Monthly Shonen Jump решава да рискува и да публикува току що написаната манга от Нарихо Яаги. Това е бил доста рискован ход за онова време, но е оправдал целта на списанието. Интересът към мангата е бил наистина огромен и само две седмици след публикацията на първия брой, в редакцията на списанието се изсипват множество писма от читатели, с молба да продължат да издават мангата. Сега, вече 6 години след започването на мангата, огромната и аудитория от фенове, кара продуцентите да направят аниме по поредицата. Сюжетът започва да се развива в един свят, където хора и демони живеят заедно. Тези демони се наричат "Yoma", за да могат да оцелеят, те трябва да се хранят, а основното ястие в тяхното меню е човека! Крият се из обществото, докато не стане време да нападнат! Как могат гражданите да се защитят? Това е работа на група безименни войни, чиято основна задача, е да защитят хората от тези демони. Тези войни се наричат "Claymores". Всъщност не ги бъркайте със светци, те доброволно вливат в себе си демонска кръв и по този начин стават по-силни. Но каква е цената на тази сила? Историята на Claymore ще проследи приключенията на красив войн на име Claire, която докато се бори срещу демони, трябва да успее да съхрани своята човечност. *Забележка: Claymore идва от галски и се превежда "велик-меч", но също историята свързва това име с шотландските бойци, които са ползвали мечове с две остриета. | |
|
Sanji
Брой мнения : 282 Points : 308 Join date : 13.02.2010
| Заглавие: Re: Claymore Съб Фев 13, 2010 11:15 pm | |
| Дам,наскоро пак го изгледах,ама колкото и да го гледаш не може да ти писне :P особенно Леката усмивка-Тереса | |
|
CaTaHaTa
Брой мнения : 91 Points : 96 Join date : 18.02.2010
| Заглавие: Re: Claymore Чет Фев 18, 2010 8:22 pm | |
| Анимето е едно от най-добрите които до сега съм гледал... Честно да си презная съм бил в много форумове за аниме фенове и съм изненадан че много хора да не казвам поне 35 % от тях си нямат и на идея кое е това аниме.... Аз лично съм го гледал поне 14 пъти и ви го препоръчвам, ако не сте го гледали... свалете си го :P | |
|
Infinity
Брой мнения : 8 Points : 8 Join date : 01.05.2010
| Заглавие: Re: Claymore Съб Май 01, 2010 7:24 pm | |
| Woah! Любимото ми аниме, няма друго като него xD Имаше само един единствен дразнител и това е ...Раки xD Всички други бяха страхоо~тни. Тереса и Клеър са ми любими :3 | |
|
CaTaHaTa
Брой мнения : 91 Points : 96 Join date : 18.02.2010
| Заглавие: Re: Claymore Чет Май 06, 2010 12:29 am | |
| Дааа... но анимето не е за хора с слаби сърца освен това до сега наистена не съм виждал подобно аниме, много хора ми слагат "Berserk" като 90%-това еднаквост с "Claymore" а аз бих казал че само кървищата са подобни, нито раните нито историята са еднакви xD | |
|
Slain
Брой мнения : 291 Points : 511 Join date : 17.01.2011 Age : 29
| Заглавие: Re: Claymore Пон Яну 17, 2011 9:05 pm | |
| Анимето беше едно от първите, които изгледах и то на един дъх. Хареса ми сюжета, развитието, a Clare ми е почти сред фаворитите. | |
|
IkaRo0s
Брой мнения : 35 Points : 35 Join date : 05.02.2012
| Заглавие: Re: Claymore Пон Фев 06, 2012 12:09 am | |
| така и не се хванах преди време да го гледам затова пък ми останаха последните джа епизода днеска да изгледам до тука е мега яко | |
|